Ignoranta illusioner för den goda sakens skull..

image

Jag vägrar sprida, stödja eller förespråka totalitära och fascistiska metoder oavsett vad saken gäller! Vissa dagar känner jag mig väldigt ensam om det ställningstagandet..

Som av en händelse började jag läsa Kafkas Förvandlingen som godnattsaga just i kväll, den har stått på önskelistan över böcker barnet i fråga önskar sig i två år och äntligen hade jag hittat en fin inbunden utgåva. Öronen stod på spets alla nio sidor!

En kort stund senare hade jag ett godnattsamtal med det andra barnet som bland annat handlade om känslor och agerande, hur man kan reagera på provokationer på olika sätt, om hur man redan förlorat vid startskottet om man bemöter våld med våld, sabotage med sabotage osv. Om hur enda sättet att ha en god chans att komma ut på andra sidan någonting här i livet är att våga stå kvar och stå på sig, trygg i hjärtat och säker på sin sak i hjärnan.

Jag förstår vilka känslor som gett upphov till dagens aktion och varför den väcker sån glädje hos alla som känt sig maktlösa och frustrerade, jag kan bara inte begripa hur man kan rättfärdiga den! Jag bryr mig inte om huruvida det handlar om solidarisk totalitarism eller liberal fascism eller någon annan bisarr apocalyptisk avart.. jag kan tillräckligt mycket om den historiska idépolitiska bakgrunden för att inte längre kunna svälja ett enda av de ruttna resonemangen utan att få kväljningar.

Aktivism, engagemang, handlingskraft och att agera tillsammans för sin ståndpunkt – Ja!
Att låta sig själv eller andra ge efter för lockelsen att använda totalitära och fascistiska tillvägagångssätt när ilskan och frustrationen växer sig för stor? – Aldrig någonsin!!

Kommentera