Nog är nog är nog!

image

Nog! Det är en bra sak att få ibland. Rent av nödvändig. Livsavgörande.

Men vägen dit ser sällan ut som man tänker sig, det handlar inte om någon stor uppenbarelse som plötsligt kastar om allting. Det är en lång rad små små steg som plötsligt får gungbrädan att tippa över. Det är att återkomma till någonting så många gånger och ihärdigt odla det så att det slår rot och börjar spira! Man kommer att minnas det där ögonblicket när den slår över, det är belöningen. Själva nog’et.

Jag vill inte behöva få nog men jag gillar ändå att det finns och håller det med stolthet nära till hands. Och lika mycket blir jag glad när jag ser andra få nog och stå fast vid det.
Och med det vill jag påpeka att nog inte har någonting med att lasha ut eller bete sig illa att göra. Det är ingenting mer än en tidpunkt. Vad den leder till för agerande är upp till situation och gärna även beprövad metod.

Kommentera