Smaklösa språkregler

image

Du är vulgär, jag har haft svårt att se att det är just så det ligger till men efter såhär många år kan jag tillslut identifiera känslan som fått det att vända sig i magen på mig så många gånger. Du är vulgär.

När du pekar och skriker ”Indoktrinering!” varje gång ett synsätt inte är förenligt med din ideologi så är du vulgär. När du kallar väl inom rimlighetens gränser neutralt presenterad information och kunskap för ”Propaganda!”, då är du vulgär. När du går till personangrepp för att de mer subtila metoder för att tysta är verkningslösa är du vulgär. När du sedan gråter ”Var lite snäll. Gå inte så hårt åt mig.” när dina argument plockas ner och demonteras, då utan tvekan är du vulgär.

Jag har nu läst tillräckligt mycket propagandaretorik och metoder för indoktrinering att känna igen det du gör. Det tog tid för jag var lika naiv som den stora massan brukar vara, you really had me! And then you threw it all away.. Du gick för långt, du stod inte ut när det blev för uppenbart även för dig själv, du stod inte pall. Du åkte fast på de självsaboterande onödiga misstagen som vilken simpel småbrottsling som helst. Det är sorgligt men det ingår i spelet. Vad som inte är något annat än patetiskt är både ursprunget och den falska skenbottnen, de gör dig vulgär.

Hur kunde du?.. Du är så många!

Kommentera