Besten är fri

image

Igår insåg jag vad den gemensamma nämnaren är i det som provocerar så mycket med mina texter, samtal om det obekväma och när jag diskuterar: jag Handlar. Genom ord startar jag processer. Jag påverkar och låter mig bli påverkad. Jag gör det utifrån mina egna ideer och min egen agenda.

När jag reproducerar individens egna ideer är hen nöjd. När jag reproducerar någon annans ideer är hen respektfull och behåller lugnet även när hen inte håller med, hen säger att jag har fel och att jag är en nyttig idiot men hen är åtminstone respektfull i sitt bemötande jämtemot mig.

När jag börjar handla däremot, när jag riskerar att utveckla nya ideer hos andra personer.. då börjar odjuret ryta, spotta och spe. Om det sedan tar steget närmare och riskerar att påverka hennom själv.. då släpps besten fri och ger sig efter mig. Om jag inte stoppar, backar och ger mig så utvecklas det tillslut till blint raseri!

Kommentera