Dejavu i dalen

image

Det är tydligen St Patricks day, det betyder att för ett år sedan promenerade jag i myllret och värmen längs ett blågrönt hav. Det var en slapp paus från en annars extremt produktiv och rationell vardag. 

Nu sitter jag på en stel korridorsbänk med blå-grön ullklädsel och funderar på vad som vore mest fascinerande och fångande att ha som vardag, det mest förnuftiga. 

Och där tänker jag passa på att kritisera den så flitigt debatterade konflikten mellan Görandet och Varandet genom frågan: Vad hände med Handlandet? 
Den konflikten är lika dum som den mellan att låta Känslan eller det Rationella styra, valet är irrelevant för det rätta svaret är Förnuftet. 

Jag kan här inte låta bli att ge både det Känslostyrda Varandets representant och det Rationella Görandets dito rätt i sina förebråenden, jag tröttnade! Men inte av den anledning någondera tror.. 

..utan av samma anledning som jag sitter med en chockrosa crowdfundingpenna på institutionen för nationalekonomi och lyssnar på ”Hail! To this joyous day, to this joyous hour!”. Inte för att det har potential att vara humor genom Handling. 

För att det var en självuppfyllande profetia i dejavu, tänk att jag någonsin kunde tro något annat.

Kommentera