Inte till salu

image

Veckans tema är webbföreläsningar, eller veckans hobby kanske är bättre uttryckt. Och efter att ha lyssnat en timme på Eric Ries förstår jag så mycket bättre varför jag så ofta förblir oförstådd, missförstådd och ifrågasatt, rent av kritiserad. Varför jag skriver så många gånger känt att min vision,  området jag egentligen är intresserad av blivit nedvärderat och avfärdats såsom flum.

Också varför jag som person blivit bemött och behandlad på det där sättet.. varför jag så ofta har en känsla av förväntan som gränsar till social press vilken säger att jag borde ”växa upp” snart, krama mig och dra mig själv upp i håret..

Det trots att det är precis det jag tycker att jag gjort! När jag inte kan se hur det skulle kunna vara att bli mer vuxen att ta anställning på godtyckligt vuxendagis ditt man går varje dag, gör vad man blir tillsagd, hänger med sina kompisar på rasten.. eeh.. jag menar förmiddagsfikat, sitter tillsammans i matbespisningen bland babbel och slammer, får läxor av chefen och året betygsätts i ”personal evaluations” med en eventuell påföljande löneförhöjning.

Jag förstår verkligen att det är något som är bra, positivt och önskvärt för majoriteten av människor och det är toppen!! Men snälla, precis som att jag inte säger dumma saker om det, om ditt val. Sluta vara nedlåtande jämtemot mitt!

Ditt val är bra, riktigt bra! Du behövs, det du producerat behövs och så även den strukturen du önskar strukturera din vardag efter. Och jag behövs, det jag vill göra behövs och sättet jag vill organisera min vardag behövs. Och så var det med den saken!

Kommentera