Åsikter – den automagiska lösningen?

 0001_rosa

(Nej, jag bara skojar. Självklart har jag inte konverterat till rosa!)

 

Politik, politik, politik över allt.. det hade kunnat varit något bra, något intressant, något som kändes viktigt! Men..

Detta är en kommentar till en text som kritiserar Aliansens politik och ber oss läsare inse att en förändring bör komma till stånd genom det kommande valet. Textförfattaren förespråkar egentligen inte något särskilt alternativ utan argumenterar bara för vad som skulle kunna summeras som ”Snälla låt oss välja någonting annat nästa gång!”. Här kommer min förklaring till varför jag i dagsläget varken vill välja lika eller välja olika: 

Problemet har varit att de hade en massa fina ideer om att ”Nu ska vi äntligen göra allting så mycket bättre!” men de var helt clueless om hur detta skulle genomföras eller hur någonting i den verkliga världen egentligen fungerar. De har i väldigt många år gjort precis alla missar man kan, de har samlat till synes random människor helt utan kunskap eller erfarenhet på området i arbetsgrupper som fått hitta på någonting som låter bra vilket sedan har satts till verket.

Problemet kvarstår att ingen i svensk politik idag har någon verklig erfarenhet eller kunskap om hur fasiken saker fungerar, de har väldigt många väldigt fina ideer som låter jättebra (nåja, inte för alla men för ett tillräckligt stor andel människor att kunna sätta dom i riksdagen). Ingen går att ta det minsta på allvar som det är idag! När någon vågar ställa sig upp och säga ”Såhär ser min vision ut, såhär önskar jag resultatet blir. Jag har inte alla svar om hur det ska gå till och jag o mina kompisar kan inte uppfinna den perfekta lösningen men vi kommer göra vad vi kan för att minska får inkompetens och vi kommer att ta hjälp av de människor som faktiskt kan såna här saker. Vi kommer att samla de främsta experterna vi kan hitta och i den mån försöka rekrytera de som faktiskt genomfört den här sortens reform med goda resultat som stämmer överens med vår målbild. Vi vet inte ens riktigt hur man sätter ihop effektiva och fruktbärande utredningar så vi kommer ta hjälp av de som är bäst även på det området för att optimera våra chanser att lyckas och minimera risken av vår egen okunskap och bristande erfarenhet sätter käppar i hjulen. Vi hoppas att vi har ert förtroende i att gå vidare med detta.”

Kommentera