Vemodig växelverkan

image

”Vad skulle hända om du skrev dina innersta tankar och känslor? Vad skulle hända om du skrev dom här [på Facebook] så alla kunde läsa dom?”

Den frågan dök upp för ett tag sedan och det här är mitt svar:
”Jag gör det ibland, jag har hittat sätt att skriva och uttrycka de allra djupaste personliga tankarna helt öppet utan att få negativ respons för jag vet att jag är en sån slags person som ändå inte kan låta bli. En nyckel har varit att sluta uttrycka dem som om det vore åsikter. Och lika viktigt i den processen var att sluta uttrycka mina åsikter som om de vore känslor.”

Samtidigt inser jag att det finns många texter som hamnar i det privata arkivet av respekt för andra. Jag har inte skrivit mycket under den här våren och sommaren, det har jag verkligen inte! För mina innersta tankar och känslor drabbar inte bara mig, de har en växelverkan tillsammans med mina handlingar och alla tankar, känslor och handlingar hos de personer jag har omkring mig. Jag har kanske inte skrivit färre ord men jag har publicerat mindre frekvent.

Kommentera