The (in)sanity is near?

image

Okej, nu är det officiellt, bokföring är okej. Kan jag klara varenda matte, fysik och kemikurs på gymnasienivå så kan jag klara bokföring! Tyvärr är de flesta böckerna skrivna som om dom vill att man ska kollra bort sig fullständigt. Och jag tror att där i ligger hela problemet, det är inte ämnet i sig utan pedagogiken som är hopplöst ointuitiv för mig.

Men om jag kunde lära mig läsa vilket är bland det mest onaturliga som finns (för en dyslektiker) så kan jag minsann lära mig bokföring också! Jag fattar ju redan sånt där som täckningsbidrag och viss produktkostnadskalkylering. Trist bara att man behöver börja från noll med varje ny grej och sen sätta ihop alla systemen i efterhand. Det måste finnas ett bättre sätt att lära ut detta!! Herreguuuud, kan man lyckas lära elektromagnetism, vågrörelselära och grunderna i partikelfysik på ett intuitivt sätt så måste det gå att göra med ekonomiskt sifferknöglande också, eller hur? Ja, precis!

Och apropå matematiska problem, om ninjor har exponentiellt ökande chanser att vinna en fight ju färre de är i antal… gäller det även Ninja Turtles? Skulle dom bli bättre om dom gjorde solokarriärer? Gäller den regeln inte amerikanska ninjor? Eller är det för att de är sköldpaddor? Beror det på mutationen! Att inte bara sköldpaddsdelen av dem muterade utan också ninjaskillsen? Kan jag dra nytta av de här funderingarna i min kamp mot träsktrollspedagogiken i min bokföringslitteratur? För än kämpar jag emot lusten att låta den onda sidan vinna och med ett hånfullt skratt köra ner alltihop i dokumentförstöraren!!!

Kommentera