Stråtrövaren och världsvana myran

image

Att bege sig ut på hal is, för att det känns som den tryggaste platsen. När livet liksom saknar friktion. Kämpa mot ett rörligt mål eller slå läger och samla krafter, hoppas på bättre förutsättningar nästa dag.

Den här armén har lagt ner sina vapen, den här stråtrövaren har kastat sin pil och båge. Bytet jag bär med mig är några fler silvergråa strån och en kappsäck fylld med erfarenhet.

Blås mig omkull hur många gånger du vill, hugg ner min skog och jag hjälper dig sveda markerna efteråt. Att vara snabbast, starkast, hungrigast eller rikast kan jag inte skryta med, men trägen som få och fattig på prestige.

Så låt snarkningarna vina i en trygg hamn, vandra obemärkt som en myra i cirklar så hittar du hela världen på vägen hem. Våga se det du inte kan acceptera och våga tro på det som är för bra för att vara sant.

När det inte blir som det var tänkt, då får det bli på något annat vis.

Kommentera