När bitarna faller på plats

image

Ibland vet man inte varför man gör något, man bara vet man inte vill sluta göra just så. Jag har många såna tillsynes fixa ideer men förr eller senare kommer alltid en förklaring och ibland är den alldeles häpnadsväckande. I åtta år har jag ätit magnesium till och från, de senaste tre åren har jag ätit det oavbrutet med bara några få veckors uppehåll. Det har skavt i mig att jag hållit så hårt fast i något jag inte kunnat motivera eller försvara varken jämtemot mig själv eller andra, i strid med all reson har jag varje dag i tre år stoppat i mig tabletter jag inte kan förklara varför jag tar. ”Ööhm, jag liksom vill.. det känns bättre när jag tar dom men jag vet inte riktigt på vilket sätt eller varför.. :hide: ” är inte ett speciellt bra svar när man är en person som vanligtvis har långa välgenomtänkta motiveringar på allt!

Nu den här veckan fick jag äntligen svaret! ”För att jag har en väldigt ovanlig typ av migrän som bland annat är associerad med låga nivåer av magnesium.” Det är en väldigt speciell känsla när man sitter och läser igenom råden för rekommenderad behandling och inser att man sedan flera år tillbaka följer de flesta av dem, när man till och med lyckats träffa rätt dosering på ren intuition.

Ju mer jag läser ju större förståelse får jag för det bemötande jag fått de senaste åren. Som när jag berättade för min läkare att jag under våren haft en migränattack i månaden och undrade om det fanns något mer att göra så tittade han helt oförstående på mig, en gång i månaden är ju jättebra!.. om man har ”vanlig” migrän som varar i mellan 3 timmar och 4 dygn. Har man hemiplegisk migrän som kan hålla i sig i 2-4 veckor utan avbrott med flera dagar eller ibland veckolånga perioder där man växlar mellan aurafasen och huvudvärksfasen… då är det ibland svårt att ha fler än en attack i månaden men det betyder inte att läget är under kontroll.

Kommentera