Superoptimoptipoptipangfenomenaliskt

image

Men det där gick ju faktiskt bra! Dagens mest lowtech presentation på det mest hightech ämnet.

Datanapparatelektronikteknologitextilgrejor presenterade på post-it-lappar is the shit.

På en mindre socialt innehållslöst babblande nivå så skriver jag om utvecklingen av wearable electronics, om olika faktorer i utvecklingsmiljön, problem och hinder som behöver övervinnas, åt vilket håll utvecklingen behöver sträva för att komma närmare något som kan kallas kommersiella produkter (både professionella och mot konsumentmarknaden). På andra områden har det redan hänt och det börjar kuta ditåt i all världens fart för wearables och textila elektronikapplikationer, hoppas den där bubblan inte brister nu. Det vore så trist!

Under senare delen av min uppväxt pratades det om att elektronikscenen höll på att dö ut, det är mjukvara som gäller. Det var bara mjukvara, programmering och nätverk som var framtiden? Riktigt så blev det ju inte och nu behövs nya träffpunkter, eller JAG vill ha nya mötesplatser som samlar människor som annars inte brukar komma samman.

Hur kunde ofta abstrakta kompetitativa konstprojekt odla fram den svenska spelbranschen? Hur uppstod spontan samkväm mellan grafiker, musiker och programmerare?

Varför köper sportkläd- och -storföretag som Reebok upp små hård- och mjukvaruutvecklande elektronikföretag? Varför anlitar läkemedelsföretag som GlaxoSmithKline en sportbiltillverkare som McLaren till sina läkemedelsprövningar? Varför tror jag att läkemedelsbranschen, militärmakten och itbranschen är framtiden för den som är textilare?

image

Kommentera