Utseendedemens

image

Jag har inte klippt mig sedan månadsskiftet juni-juli förra året, nu funderar jag på om jag ska göra en grej av det och hålla saxen borta till halvårsstiftet i år. Eller om jag ska agera utifrån precis så obrydd som jag är och klippa luggen lite hackigare redan nu så jag slipper få den i ögonen. Och snart är det ju sommar, då kommer jag ju inte vilja gå runt med den naturliga pälsmössan på huvudet hela dagarna :hmm: .

Än så länge har latheten fått bestämma, det är mindre jobb att dra handen över pannan än att hämta hem den bra saxen ur skåpet på skolan, tillbringa en timme framför spegeln och sedan vara tvungen att städa upp efter sig.

Det vore iofs en fin uppföljare till experimentet att inte köpa några nya kläder på två år (förbrukningsvaror så som strumpor undantaget).

Ibland undrar jag hur jag hamnade på en så trend- och modecentrerad plats som Textilhögskolan ändå är när jag är så ointresserad av att lägga någon tid på mitt eget utseende, sen tittar jag mig i spegeln och inser att jag är passformsfascist! It makes sense. Bara passformen är rätt så kan man se ut hur som helst och ändå se bra ut, då kan man klä på sig i mörkret fem sekunder innan man springer ut genom dörren.

Och om man snudd på snaggar sig och sedan låter det vara så kan man tydligen gå 10 månader utan att varken klippa eller borsta. Om man är lagd åt att lätt glömma allt utom det nödvändigaste och det roligaste här i livet.

Kommentera