”..glasses and all”

image

Jag vill att min dotter ska känna att det går att vara både smart, intellektuell, snygg och sexig samtidigt. Jag vill att hon ska förstå att man inte behöver välja. Den här bilden satte jag upp på väggen för 15 år sedan och fnissade till varje gång jag såg den för den är så absurd! Så full av humor och självdistans. Så spot on!

Nu sitter den uppe på väggen igen, på kollageväggen ovanför dotterns säng. Den kommer säkert inte betyda samma sak för henne men mig påminner den om absurditeten i många av våra föreställningar.

Nu är det hon som lär mig istället, hon lär mig att man kan vara söt samtidigt som man är intelligent, stark och teknikintresserad. Jag blev kallad söt för några veckor sedan och det bara kokade innom mig! Det var sagt på de bästa av sätt av den bästa av människor men orden söt och snäll har varit som kryptonit för mig. Det var en uppenbarelse!

”I’m sort of the I intellectual type, you know glasses ’n all!”

Kommentera