Kommer snart: Barnaga i tv-rutan

image

http://www.larshgustafsson.se/?p=4330

Det här är något jag haft många långa diskussioner om och det är skrämmande få som verkligen förstår allvaret i att agera såhär mot barn. Det är att aga sina barn!

Tv-program i vilka djur behandlas illa brukar alltid ha en varningstext i början och slutet av varje avsnitt som informerar om att det många av djuren utsätts för strider mot rådande lagstiftning och samhällets allmänrådande moraliska uppfattning, varför finns ingen sån varningstext i tv-program där barn kränks och utsätts för brott?

”När en av pojkarna slår sin pappa bär nannyn upp den storgråtande pojken på hans rum, stänger dörren om honom och släpper inte ut honom förrän efter 20 minuter, då han helt gett upp allt motstånd och slutat gråta.
Det är INTE okej och faktiskt ett brott på bestämmelserna i föräldrabalken.”

”.. när nannyn rekommenderar metoder som direkt strider mot de bestämmelser som finns i svensk lag, till exempel isoleringsstraff, då bör det påpekas i omedelbar anslutning till programmet.”

Kommentera