In me I no longer distrust

image

Det farligaste jag någonsin gjort var att sluta lita på mig själv. Det kostade mig nästan livet för några år sedan och trots alla verkligt hemska och läskiga saker jag varit med om innan så är insikterna kring denna den mest förkrossande!

Att sluta lita på sin upplevelse, sluta lyssna på sina känslor, sluta tro på sin egen tankeförmåga och sina idéer är totalt förödande. Det är i sig att sluta leva, att sluta existera som individ.

Jag har många gånger tvivlat på och ifrågasatt mig själv, mina känslor, min upplevelse, mina tankar, idéer och slutsatser. Det är från tid till annan nyttigt att göra. Det är så man kommer vidare, får nya insikter eller försäkrar sig om att någonting verkligen är riktigt. Det gör jag varje dag.

Att sluta lita på sig själv däremot, det har ingenting med personliga tvivel att göra, det är att helt avskriva sig själv som en auktoritet i sitt eget liv och kapitulera inför omgivningens ”bättre vetande”. Livsfarlig! Fullkomligt livsfarligt!!

Jag överlevde och jag är inte längre bara en överlevare, för jag måste vara och göra mer än så.

Kommentera