När klockan voro slagen för livets räkmackelunch

image

Jag åker räkmacka om vart annat med en hissnande färd på bara mcjeans-baken bakom en motorkross längs grusvägar. Jag kastar mig ut och hittar de mest fantastiska upplevelser men allt sker i den lilla trygga skogsdungen nästgårds på andra sidan landet. Jag drömmer om äventyr ute i den riktiga världen! Samtidigt som jag ger mig av längre är många runtekring. Jag har funnit min passion fast än den är lika gammal som jag själv och aldrig hade lämnat min sida. Jag brinner så det slår lågor ur garnändarna av rostfritt stål.

Jag skulle skriva rubriken ”Det ska vi fira” men det är för privat, för skört och känsligt för att firas med glada tillrop och hurra. Det är den där fantastiska sortens stora glädjande existens i livets intensivaste NU som bara kan äras med ett stilla leende i samförstånd.

Jag är lycklig även såhär en fredagskväll när jag sitter i soffan och jobbar, magkatarrsillemående efter en veckas julskinka-och-potatis-diet på mången släkfirandens spännande jultillställningar där den dåliga stämningen haft för vana att hänga som en smocka i luften.

Kanske är jag lycklig just för att jag sitter här med mina böcker späckade av intressanta och oväntade fakta, eller så är jag lycklig för att jag vet att det finns en värld där ute. En äkta, ärlig och klarsynt värld som väntar och välkomnar välförbered när helst klockan må vara slagen, en värld som är till för mig lika mycket som jag är till för den!

Jag har varit lycklig i två år och blir bara lyckligare för varje månad som går. Inte trippande på rosa moln lycklig utan sådär stillsamt kristallklart för-eviga-evighetslycklig. Tack alla år som skolade mig hårt och väl – tvi er, tvi tvi tvi !!!

Kommentera