Nörderi, nördera, nörderalla

image

De nya prylarna som kommer är ju bara häftigare och häftigare! Att surfa valfri teknikprylshop är ju som att bli 10 år igen och hoppa rätt in i en häftig spionfilm med hemliga agenter i DDR och som har världens häftigaste gadgets. Eller som att shoppa dito filmrekvisita på Buttericks fast nu funkar de i verkligheten!

Små klockor med knivskarp bild, detaljrikedom och realtidsuppspelning av film eller videosamtal med ”prata in i handleden”-handsfree. Alltså FATTA vad jag drömde om att äga en sån när jag var 8 år och såg David Niven ringa upp Ursula Andres i badet i filmen Casino royale!!!
Istället fick jag nöja mig med en digitalklocka från Casio med svart plastarmband och larm funktion.

Nu som vuxen surfar jag runt och förkovrar mig i alla dessa fantastiska teknikprylar och automagiska gadgets som äntligen finns på riktigt att köpa. Bara ett klick bort i den verkliga verkligheten och de kostar inte mer än att jag faktiskt skulle kunna ha en runt min handled innan helgen är kommen.

…men.. när jag surfar runt bland allt det häftiga så är det något annat jag tillslut fastnar vid. En svart armbandsklocka med klumpig digital urtavla, ett ynka larm och ”vattensäker ner till 50 meter”. Ja, du gissar rätt! Precis en sån där klocka jag hade i mellanstadiet, en Casio med precis samma utseende som min gamla. DEN vill jag ha!!!

Kommentera