Troende icke-troende

image

Dagens obehagliga insikt: Vi lever i ett preapocalyptiskt samhälle!

Oavsett om Den Stora Dagen verkligen kommer eller inte så lever vi med den ständigt hägrande framför oss. Och den är vårt straff för att vi betett oss så illa, för allt ont vi gjort, allt vi smutsat ner och förstört genom att vara såna som vi är. Vi har oss själva att skylla just genom att vi är mänskliga.

Överallt dyker detta budskap upp. Och så påstår folk att religiositeten är på utdöende! Att vi saknar tro. Pöh!
Vi må ha tappat bort filosofin som de gamla världsreligionerna bygger på, men vi har ändå i grunden kvar samma trossystem om den ögonblickliga skapelsen, det ständiga hotet om syndernas straff och den annalkande domedagen. Vi har till och med kvar föreställningen om att det ändå kanske kan vara möjligt att rädda en liten del av mänskligheten bara vi vidtar rätt åtgärder i tid!!

Nog följer väll det mönstret för ett typiskt trossystem, om något!

Kommentera