Hundra slag i magen: Did I say that!?

image

Jag funderar på att en citatsamling, ’Hundra slag i magen’ kanske? För att balansera upp alla inspirations föreläsningar, affirmation apps och peppiga memes. 

———

”Det är någonting avigt och vrickat med dagens syn på både frihet och på skyldighet/plikt/ansvar. Som om allting ställts på huvudet men ingen ens märker det! Istället bråkas det om huruvida körsbäret ska ligga till höger eller vänster eller osynligt begravt mitt under kakan där den står i sin makabra åsyn med den nakna botten i vädret.”

”It’s funny in kind of the same way as it is funny seeing a feminist praising Marx not realizing what a chauvinistic women hating bastard he really was. Either you just laugh at the absurdity of him becoming a symbol for women’s equal rights in considerably large groups, or you get angry, or you find a way to stay ignorant by conveniently blocking those segments from your mind whilst reading Das Kapital.”

”..för 3 år sedan hade jag full pott i vuxenpoäng men det var [ett] lågvattenmärke i mitt liv..”

”Jag har uppnått alla mina orealistiska mål och många av de lika orealistiska drömmarna[…].”

”Till dess att jag står och tittar på Lord Nelson och känner mig som Kejsarens nya hudtransplantation mitt på Trafalgar square […].”

”Du kanske rent av kommer bli kallad egoist […] och i så fall ska du ta det som den största av komplimanger oavsett hur starkt tonfallet osar av förakt. För att hjälpa sig själv är den renaste, finaste och mest kärleksfulla formen av egoism[…]!”

”..om man ställer retoriska frågor om sitt liv och sin framtid så kommer det till att man lever ett retoriskt liv där man går en retorisk framtid tillmötes.” 

”Det var inte Nina Björk […] men boken hade kunnat heta Under den vinröda prästkappan.”

”En intressant upplevelse, men på ungefär samma sätt som det kan vara intressant att förlora pengar på en felinvestering, förhoppningsvis gör man inte samma sak igen.”

”[Hen] har förmodligen The pure and blissful state of mind det innebär att ännu inte behöva inse att detta håller på att utvecklas till någonting som snarare liknar ”digital teologi” med alla sina övernaturliga krafter, domedagsprofetior och transcendenta tillstånd.”

”..när jag kände mig så alienerad från andra människors tankar samtidigt som jag tappat all argumentationsförmåga.. ett tillstånd av självutplåning som tillsammans med en stor nypa tur ledde vägen rakt in i en smältdegel av briljanta sinnen […].”

Kommentera