..hade kunnat vara en annan slags timeline..

image

eller varför verkliga livet vilken vanlig familjefredag som helst överträffar alla underhållningsmedia med anspråk på att vara intellektuella:

Allt detta börjar med att en förtvivlad sexåring på gränsen till tårar läxar upp en sjuåring i hur dåligt det är att gå på tå, att man alltid och absolut bör undvika att gå på tå, inga undantag! Sedan följer två intensiva timmar…

Varför är skelettet vitgrått på bilden när det är rosa i kroppen? Hur känns det när huden försvinner från kroppen när man är död? Men människorna som bor på månen då, känner inte de fast de är döda? ..ja de som ”kommit till himlen” menar jag. Haha, nej, man måste ha rymddräkt i rymden, det räcker inte med parasoll! …men jag vet inte varför. Varför skrattar ni när jag skrattar? ..hmm, är mina spegelneuroner också starka? När det är mörkt ser jag boxtroll i mitt rum men dom rörlig aldrig …och dom finns inte! …jag vill inte se dom, jag vill kunna gå upp ur sängen direkt när jag är ensam. Men varför kan inte alla bara lära sig hur dom borde göra och göra rätt istället för att göra det jobbigt för varandra? Hur kan en toalett se annorlunda ut? Tyskar petar och luktar på sitt bajs. J A G tycker du har R Ä T. Jag vill göra en skugg-spel till xbox, det skulle bli jättebra! ..men spel gör man tillsammans så det går inte. Hur ser man färg när allt är svartvitt?  När var stenåldern? När levde grottmänniskor? Innan den färgen fanns kallade man  orange för brandgult. Blomman har färg men skuggan är typ en och en halv meter..! Tycker du Carracatus Potts uppfinner knasiga maskiner? Vad är en foton? Jag orkar inte mer! …jag vill sova nu… du får berätta vem som uppfann himlen imorgon istället.. sjung Die mauer för mig. Zzzzzzzz…!!

Det här var bara några av frågorna och inga av svaren, för allt besvarades och avhandlades grundligt och adekvat. Inga genvägar, inga ”för att det är så”, inga sagor och barnvänliga lögner.

Min hjärna går fortfarande på högvarv, vad går fel i hur våra hjärnors funktion när vi växer upp och blir vuxna människor?  Jag mins en tid när jag kunde ta in all världens underverk och märkliga abrovinkler som en hårdstoppad falukorv ända fram till den sekund ögonen inte orkade kämpa mot längre och sedan vakna lycklig med fantastiska nya och sorterade tankar!

Kommentera